Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سرپرست بانک شهر به مناسبت هفته بانکداري اسلامي پيامي را صادر کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا، متن کامل پيام به شرح زير است:
بانک‌داري اسلامي؛ افتخاري مغفول
قانون بانک‌داري بدون ربا بيش از 4دهه قبل با هدف ايجاد تحول ساختاري در نظام پولي و بانکي کشور در چارچوب اهداف عالي نظام جمهوري‌اسلامي شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مهمترين مؤلفه‌هاي اين قانون، اجراي عقود اسلامي و توجه به موضوع فعاليت بانک‌ها بود. اين امر بخش واقعي اقتصاد را که ارزش افزوده ملموس براي اقتصاد و زندگي مردم کشورمان به وجود مي‌آورد، تقويت کرده و فضاي کسب و کار را در بخش توليد و خدمات رونق داده است. اگرچه محدوديت‌ها و چالش‌هاي فرا روي اين قانون در برخي زمينه‌ها موجب کاهش آثار مثبت آن شده است ولي در يک نگاه کلي مي‌توان گفت اين قانون از افتخارات نظام جمهوري‌اسلامي است که ريشه ربا را در کشور خشک کرده است اگرچه منکر اين واقعيت نيز نبايد بود که در مسير اجراي اين قانون، تلاش و نظارت بيشتر مسئولان و فعالان حوزه بانک‌داري مي‌توانست و مي‌تواند آثار و برکات بيشتري را در پي داشته باشد.
اهميت و ارزش برپايي چنين نظامي زماني بيشتر مشخص مي‌شود که مقايسه‌اي با ديگر کشورهاي داراي نظام بانکداري اسلامي انجام گيرد؛ عمده کشورهايي که مروج بانکداري اسلامي هستند در نظام پولي و مالي اجازه فعاليت به بانک هاي متعارف را هم مي‌دهند يعني در اين کشورها فضاي فعاليت کاملا منطبق با بانکداري اسلامي نيست. بديهي است که در حوزه هايي که ظرفيت‌هاي بانکداري اسلامي به ويژه در زمينه بانکداري بين‌الملل کمتر از بانکداري متعارف باشد، فعالان اقتصادي آن کشورها به سمت بانکداري متعارف حرکت مي کنند.
با اين حال نبايد از شناسايي آسيب‌هاي اين نظام نيز غافل شد؛ از مهمترين چالش هاي اجراي قانون در 40سال گذشته، مسئله فرهنگ سازي و آگاه سازي مردم از فرآيند و رويه بانکداري اسلامي و تفاوت هاي آن با بانکداري متعارف است. شايد اگر سرمايه گذاري مناسبي در اين زمينه انجام مي شد و مردم از ويژگيهاي اين قانون مطلع مي شدند، شاهد بالندگي و رشد بيشتر بانکداري اسلامي در کشورمان بوديم. در حال حاضر متأسفانه بسياري از مشتريان بانک ها به محتواي عقود توجه نمي کنند و صرف رفع مشکلات براي آنها مهم است. متأسفانه برخي از فعالان نظام بانکي هم به اين موضوع مهم توجه لازم و درخور را ندارند. از اين رو مي بينيم که بعضا قراردادهاي صوري يا غيرمنطبق با نحوه مصرف تسهيلات بسته مي شود و طبعا غير از اشکالات شرعي وارد بر اين قراردادها، در عمل نيز به دليل عدم انطباق ابزار با هدف مشتري، مطالبات معوق يا سررسيد گذشته در کشورمان رشد داشته است. يکي ديگر از چالش هاي قانون مزبور، لزوم تقويت نقش بخش خصوصي در بانکداري کشور و توجه به ظرفيت هاي فعالان اقتصادي در بهبود فضاي کسب و کار باشد. در سال 58و پس از ملي شدن بانک هاي کشور، شالوده قانون برمبناي فعاليت بانکداري با مالکيت يا مديريت دولت شکل گرفت. بنابراين پس از شکل گيري بانک هاي خصوصي، اين قوانين فضاي فعاليت اين بانک ها را در رقابت با بانک هاي دولتي محدود کرده است. از سوي ديگر بانکداري دولتي نيز آفت هاي خود را در 40سال گذشته نشان داده است که مهمترين آن بهره وري نازل و شکل گيري تسهيلات تکليفي و تبصره اي و مطالبات از دولت است. موضوع ابزارسازي نيز يکي از چالش هاي قانون بانکداري بدون رباست. محدود کردن ابزارهاي مالي براي فعالان نظام بانکي در قانون، عملا انگيزه اي براي خلق ابزارهاي پولي و مالي جديد ايجاد نمي کرد و همين امر موجب شده است که در سالهاي گذشته ابزارهاي پولي و مالي به کار گرفته شده در بانک هاي کشور بسيار محدود باشد.
از مهمترين اقداماتي که مي تواند موجب پيشرفت و موفقيت هرچه بيشتر بانکداري بدون ربا باشد نهادسازي، ابزارسازي و نيز ايجاد فضاي رقابت و فعاليت بر مبناي اسولب بانکداري و هزينه- منفعت اقتصادي است. اگر قرار باشد نظام بانکي بر مبناي اصول حرفه‌اي اداره نشود و تصميمات و سياستگذاري هاي نظام بانکي در مسير سياستگذاري بانک مرکزي نباشد، قطعا آسيب هاي اين سياستگذاري ها متوجه کل اقتصاد کشور خواهد شد.
احمد درخشنده
سرپرست بانک شهر
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۶۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور سرپرست سازمان سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور را منصوب کرد

به گزارش قدس آنلاین آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان با صدور حکمی دکتر عبدالرسول پورعباس را به عنوان سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور منصوب کرد.

در متن حکم رئیس‌جمهور خطاب به پورعباس آمده است: در اجرای ماده واحده تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور مصوب ۳۰ خردادماه ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی و با عنایت به مراتب تعهد، تخصص و سوابق اجرایی جناب عالی، به موجب این حکم به عنوان سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور منصوب می‌شوید.

در ادامه این حکم آمده است: انتظار دارد در راستای تحقق مفاد بند (۱۳) سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش و بند (۳-۲) سیاست‌های کلی علم و فناوری نسبت به استقرار و تعالی نظام جامع رصد، نظارت، ارزشیابی اعتبار سنجی و تضمین کیفیت نظام آموزش کشور؛ استقرار و تعالی نظام جامع سنجش آموزش کشور از طریق ارتقاء روش‌های سنجش و با استفاده از شیوه‌های نوین علمی و به روز اجرای آزمون‌ها و کسب مرجعیت تخصصی در حوزه‌های مأموریتی در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین المللی در چارچوب قوانین و مقررات مصوب و با استفاده از ظرفیت علمی و دانشگاهی به ویژه خبرگان، اساتید و جوانان متخصص و انقلابی اهتمام حداکثری و جهادی مصروف دارید.

در پایان این حکم عنوان شده که امید است در سایه توجهات حضرت ولی عصر عجل لله تعالی فرجه الشریف و پیروی از منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) با توجه به اصول عدالت محوری، پاکدستی و فسادستیزی حفظ روحیه انقلابی و جهادی و با سرلوحه قرار دادن و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و مفاد عهدنامه مدیران دولت مردمی در تحقق شعار دولت مردمی - ایران قوی موفق و سربلند باشید.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و کنکور منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • پیام استاندار البرز به مناسبت سالروز تشکیل بسیج سازندگی
  • رئیس جمهور سرپرست سازمان سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور را منصوب کرد
  • سرپرست سازمان ملی سنجش منصوب شد
  • رئیس‌جمهور سرپرست سازمان سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور را منصوب کرد
  • رئیس جمهور سرپرست سازمان سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی را منصوب کرد
  • رئیس جمهور سرپرست سازمان ملی سنجش را منصوب کرد
  • بانکداری ویدئویی، خدمت جدید بانک ملت به مشتریان
  • بانکداری ویدئویی، خدمت جدید بانک ملت به مشتریان برای اولین بار در کشور
  • پیام تبریک دکتر قاضی‌زاده هاشمی به مناسبت چهاردهمین سالروز تأسیس بانک دی
  • پیام تبریک سرپرست بانک دی به مناسبت چهاردهمین سالگرد تأسیس بانک